Piet Huysentruyt en Sandra Bekkari stonden klaar om de 4de klassers iets lekkers te leren klaarmaken.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wil je deze soep ook eens thuis maken? Hieronder volgt het recept!
Recept pompoensoep
Ingrediënten (voor 4 à 6 personen)
- 500 g pompoen
- ¼ knolselder
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 blokje groentebouillon
- 1 à 2 dl melk
- Kruiden
- 1 kruidnagel (in een halve ui) (voor het mixen van de soep uithalen)
- ½ koffielepel tijm
- ½ koffielepel basilicum
- 1 mespunt cayennepeper
- zout
- peper
- 1 laurierblad (voor het mixen van de soep uithalen)
- 1 takje verse peterselie
- 7 dl water
In klas moesten we meer soep maken, dus gebruikten we een omzettingstabel!
We zijn er klaar voor...
Enkele foto's van tijdens de bereiding van de soep
We aten met het vierde leerjaar een kommetje verse soep. Mmmm... lekker!
Bij Sandra Bekkari maakten ze pudding met rode vruchten!
Bereiding
- Maak de pompoen proper (vraag dit aan mama of papa): snijden, schil ervan doen en pitjes eruit halen.
- Snijd de pompoen in kleine stukken. Doe deze in een grote pot.
- Maak de knolselder proper (vraag dit aan mama of papa): snijden en schil ervan doen.
- Snijd de knolselder in kleine stukken. Doe deze in de pot.
- Snijd de paprika (de pitjes én de steel moeten eerst weg) in stukjes en doe ze in de pot.
- Snijd de ui (met duikbril) en doe ze in de pot.
- Snijd 1 teentje look en doe deze in de pot.
- Voeg toe aan de pot:
- 7 dl water
- Alle kruiden + laurierblad
- Breng alles aan de kook. Wanneer het water kookt, laat je het 12 minuten sudderen op een zacht vuur.
- (!) Verwijder de ui met kruidnagel en het laurierblad.
- Mix de soep fijn en voeg 1 à 2 dl melk toe.
- Kruid met peper en zout en warm de soep -indien nodig- opnieuw op.
Afwerking
Doe de soep in een kom en bestrooi de soep met wat fijngehakte peterselie.We zijn er klaar voor...
Enkele foto's van tijdens de bereiding van de soep
We aten met het vierde leerjaar een kommetje verse soep. Mmmm... lekker!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bij Sandra Bekkari maakten ze pudding met rode vruchten!
Recept pudding met rode vruchten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 gram diepvriesframbozen of verse
- 2 eetlepels honing
- 200 ml magere platte kaas
- 200 ml vanillepudding (kant-en klaar of zelfbereid)
- 4 droge koekjes (vb. Vitabis of Betterfood)
- wat rood fruit zoals framboos, aardbei, ...
Bereiding
- Bereid frambozencoulis door de diepvriesframbozen samen met de honing en 2 eetlepels water aan de kook te brengen. Laat 5 minuten koken, roer regelmatig en duw de fruitpuree door een zeef. Vang de coulis op in een kommetje en laat afkoelen.
- Meng de platte kaas en de vanillepudding door elkaar.
- Neem 4 kommetjes of glazen en verkruimel in elk kommetje een halve koek. Bedek vervolgens met een laag van het puddingmengsel en wat fruit.Verkruimel daarboven de andere helft van de koek en werk af met een laag puddingmengsel.
- Versier het dessert met de frambozencoulis en het fruit.
Proeven maar !!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Het was een overheerlijke voormiddag !
















Geen opmerkingen:
Een reactie posten